Grasheuskske & Omgeving

Grasheukske ligt op een hoek van Grashoek aan de Belgenhoek, een eind buiten de bebouwde kom. Het ligt tussen natuurgebieden en akkers, is gelegen aan wandelpaden, en ligt aan de route van het fietsknopennetwerk tussen de fietsknooppunten 09 en 29.

Grashoek zelf is een klein rustig dorp en heette oorspronkelijk Graashook, genoemd naar een ‘hoek’ waar trekpaarden konden grazen tussen de turfgebieden van de Peel en zandgrond. Het ligt aan de oude weg tussen Meijel en Sevenum, waaraan naar men zegt ‘mijl op zeven’ ontleend is. Iets op z’n mijl op zeven’s doen wil zeggen ‘met een flinke omweg, omslachtig: het kan gemakkelijker en sneller’.

Natuur

Lopend vanuit de B&B bevind je je wanneer je de straat oversteekt meteen al in een bos en grasland/heide-gebied. Na een paar minuten lopen bereikt men het ‘Struinpad Verheven Peel’. Het struinpad is een 13 km lang prachtig wandelpad dwars door bosgebied, weilanden en akkerlanden. Je komt langs het vogelgebied de Blankersplas, en langs de natuurgebieden Scherliet en Kwakvors (Graslandgebieden omgeven door nieuw aangelegd bos). Het grenst vlakbij Grasheukske aan de Helenavaart op de grens tussen Brabant en Limburg. Direct aan de oever hebben bevers hun sporen achtergelaten. Ook ‘Het Zinske’ bevindt zich op steenworp afstand, onderdeel van het 1300 ha grote Nationaal Park de Grote Peel. Aan de andere kanten van Grasheukske zijn eveneens op loop- en fietsafstand diverse natuurgebieden, en de dorpen Grashoek en Helenaveen.

Aan de noordkant van onze B&B, ligt Helenaveen
Helenaveen grenst aan de Deurnese Peel en aan de Mariapeel.
Gaat men nog verder langs het kanaal, dan komt men bij Griendtsveen: prachtig gelegen te midden van de natuur met afwisselende paden.

Culinair

Er zijn meerdere horecagelegenheden met een goede prijs-kwaliteit verhouding in de nabijheid van Grasheukske. In de B&B hebben we informatie over verschillende eetgelegenheden.

Cultuur en activiteiten

Behalve wandelen en fietsen rond de b&b zijn er nog diverse activiteiten te ondernemen. Een greep uit de mogelijkheden: golfen in Grashoek, weisessies, ezelwandelen in Maasbree, er zijn meerdere zwemgelegenheden, boerengolf, Arcen met kasteeltuinen en thermaalbaden, bezoek aan Roermond met behalve een erg aantrekkelijk centrum ook de bekende outlet. Ook zeer de moeite waard zijn binnen Peel en Maas bezoeken aan kastelendorp Baarlo, en aan Kessel met de kasteelruïne en het prachtige zicht over de Maas. Voor de kinderen zijn behalve natuurlijk Toverland in Sevenum en het Toon Kortoomspark (met blote voetenpad) meerdere speelparken erg aantrekkelijk.