Onze hond

 

 

Babydogs!!!! Layla is op 1 april (tjaaa) moeder geworden van een 4-ling, 3 meisjes en 1 jongen. De vader is Chadow van Ingha's Erf. Moeder en kids maken het uitstekend, de pups groeien al hard!!!

De pups hebben alle vier een baasje gevonden.

 

                                                  de puppies

 

3 dagen oud:

                       puppies

 

 

 

 

 

 

 

Toen we graag eens een nestje wilden van onze Oudduitse Herder Layla bemerkten we dat als we verantwoord wilden fokken er aan een heleboel regels moet worden voldaan. Het aanvragen van een kennelnaam was er één van, en voor ons was het al snel duidelijk dat de naam Grasheukske van de B&B ook onze kennelnaam zou worden.

layla2013 layla puppy schoot

Layla is geboren als Ayla a Fortes, haar vader is Cookie vom Zicken-Haus, haar moeder is Briska von der Waldquelle. Ze is een geweldige hond, enthousiast, levendig en vriendelijk tegen iedereen. Ze is niet dom en altijd in voor iets nieuws. Layla rent graag, liefst naast de fiets want dat gaat lekker snel. Ze is kerngezond, zowel lichamelijk als qua karakter.

Hieronder zal ze zichzelf voorstellen.

Layla’s eigen verhaal

Nou, toen mijn mensen me vroegen zelf een stukje te schrijven voor de website had ik eigenlijk belangrijker dingen te doen. Stukje schrijven!, wat nou weer. Ik moet nog waken, gezelschap houden, mijn mensen achter de broek zitten, kippen ophokken. Ja dat staat allemaal in mijn functieomschrijving. Niks over stukjes schrijven dus laat ze dat lekker zelf uitzoeken. Maar goed, toen ze vertelden dat ik een eigen tabblad in de website van Grasheukske had…. En toen ik hoorde dat daar nog bijna niets instond, dacht ik “oeps” wel gek dat er over mij als ‘gezinsonderdeel’ zeg maar, niets op de website staat. Niets over stokken, niets over regels van het huis, en niets over school….. Nou ja, toch maar even zelf wat zeggen.

Van die stokken, weet je, ik ben erg op stokken. Altijd al geweest. Het toppunt van leuk: met mijn mensen samen vechten om een stok, dat win ik meestal. Mijn mensen winnen alleen als ze vals spelen, moet ik ineens gaan zitten of zo. En mijn mensen kunnen slecht tegen hun verlies. Dus zo’n wedstrijd gebeurt niet vaak, gooien gelukkig wel, ook erg leuk. Nu zijn de regels van het huis dat die stokken niet binnen mogen, en helemaal lekker zit me dat nog steeds niet. Af en toe als mijn mensen niet opletten, probeer ik het dus toch nog. Binnen heb je je ballen zeggen mijn mensen. Moet dan maar, als het niet anders is, maar stokken zijn echt leuker. Nou zijn ze niet consequent, want ballen mogen wel binnen en buiten.

Autorijden is ook een hobby van mij. Ik ga heel graag mee, ook boodschappen doen. Blijf ik lekker op de auto passen, want ik wil er niet uit op parkeerplaatsen, met geen stok! Nou ja, misschien vóór een stok maar die zijn er niet veel, bij die winkels.

Dan school. Ik ben al hoog opgeleid, heb al diploma’s zeg maar, dus van mijn mensen moet ik het zelf weten of ik nog doorleer. Nou is het daar best leuk, ze mopperen niet heel erg als ik lekker hard schreeuw en zo. En soms mag ik sorteren en speurwerk doen en dat kan ik heel goed. En die aandachtsoefeningen, nou ja, best goed voor mijn mensen. Want dat is het, ik doe het eigenlijk ook voor hen. Ik weet het ondertussen wel, maar die mensen moeten steeds opnieuw horen: aandacht en consequent zijn. Dus als ze zondags vragen of ik naar school wil zit ik al in de auto voordat mijn mensen ook maar een riem gepakt hebben. Tja, die van mij zijn niet zo snel weet je.

layla wim strand layla tuin

Stamboom en verslag aankeuring

 

Aanvullend

Kleur: zwart-bruin
Uitslag HD: vrij (A)
Uitslag ED: vrij
Uitslag DM: vrij (door vererving)