Wist u dat...

Wist u dat: onze hond eind januari gedekt is en we nog niet weten of dat het gewenste resultaat heeft gehad?

Wist u dat: wij een paar keer ‘echte’ gasten hebben mogen begroeten (na enkele keren proefgedraaid te hebben)!
En: het is ze uitstekend bevallen lazen we in het gastenboek.

Wist u dat: we eind 20116 (op de valreep) via www.bedandbreakfast.nl toch nog op internet te vinden waren? en dat het daarna nog ettelijke weken duurde voordat google (na een laatste zetje van Harold) onze eigen website kon vinden?

Wist u dat: de volgende uitdaging Facebook wordt? ??Facebook?? jullie toch niet? jawel. eerst maar eens voor ons 'bedrijf'.

Wist u dat: er al voor de opening van Grasheukske verschillende naamsveranderingen hebben plaats gevonden:

  • ‘Grashökske’ is ‘Grasheukske’ geworden. Puntjes op de o (ö) blijkt een geen handige combinatie op - en met internet. ‘Grashokske’ is het ook niet geworden, hokske betekent hier in Limburg volgens Truus hokje, en wij bedoelden toch echt hoekje. 3x zelfs: op een hoek in Grashoek aan de Belgenhoek.
  • De nieuwe keuken met ontbijtruimte is veranderd van ‘Garage’ naar ‘Kookpunt’. De oude keuken is omgedoopt tot OK (old kitchen / oude keuken).
  • De Bed en Breakfast-ruimte is omgedoopt tot ‘Goei Kamer’. Of we ‘Bed and Breakfast’ gaan omdopen tot ‘Bed en Broodje’ omzeilen we door het bij B&B te houden.
  • De rubrieken van deze website zijn ook veranderd van titel. Deze rubriek is van ‘Nieuwsbrief’ veranderd via ‘Buurten’ in rubriek ‘Home’ is geëvalueerd tot ‘Thuis’.

Wist u dat: En rubriek ‘Onze Hond’ heette oorspronkelijk ‘Onze Kennel’. Een klant was bang dat potentiële gasten afgeschrikt zouden worden door ‘kennel’, omdat men dat zou associëren met een hoop honden (en met dito hoop geblaf), een soort hondenpension. En met slechts één hond: te overzien.

Wist u dat: Deze website tot stand kwam met veel hulp van Maarten en Marie-José (veel van de foto’s, redigeren tekst)? Dank hiervoor!

Wist u dat: onze buren (iedereen die binnen een straal van een kilometer woont wordt hier beschouwd als buren) op 2 juli hun camping officieel geopend hebben als Eco-ranche met als naam ‘Uitspanning Zonnedauw’? Met een erg fraai badhuis? En dat het eco niet over ecologisch verbouwde voeding gaat, maar slaat op het energieverhaal en het watermanagement?

Wist u dat: onze nieuwe buren een Graspop-festifal georganiseerd hebben in september? Met onder meer een heuse kinderdisco met kinderband? Dat buurman At (die van de camping) er ook gedraaid heeft? En dat zijn specialiteit jeugdsentiment is (muziek uit de oude doos)? En dat een hoogtepunt van het Graspop-festifal, optreden van bandleden van de Kik, te maken heeft met het afscheid van het vorige huis van de nieuwe buren? En dat dit daarmee de laatste keer geweest is dat we over deze nieuwe buren spreken als de nieuwe buren? dit laatste er ook mee te maken heeft dat we inmiddels al weer een tijd nieuwere nieuwe buren hebben?

Wist u dat: de Limburger onlangs een bijlage had met als thema ‘werk maken van onthaasten’ en dat het motto hiervan was ‘don’t hurry, be happy’. En dat ik hier weer enkele ideeën voor Grasheukske’s toeristische informatiemap uit heb kunnen halen? En dat deze map al aardig gevuld raakt?

Wist u dat: het voor het uitbaten van een B&B nodig is dat uw gastheer of gastvrouw adequaat kan handelen ingeval van calamiteiten? Dat hiervoor een jaar geleden een cursus bedrijfs-hulpverlening gevolgd is en zelfs al weer een herhaling geweest is?

Wist u dat: ons Kookpunt al ruim een jaar de status ‘bijna af’ heeft?

Wist u dat: het starten van een B&B een hele onderneming is?